סגולותיו של השיפון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/10/2004 | 06:18 | מאת: roni

מהם סגוליו של השיפון ומדוע הוא חשוב לנו? האם נכון שעדיף לקנות אותו גולמי ולטחון אותו בבית? כמה כפיות שיפון מומלץ לאכול ביום? האם הוא אכן מוביף אנרגיה ותורם למצב הרוח?

10/10/2004 | 11:34 | מאת:

שלום רב, השיפון הוא אחד מסוגי הדגניים הדומה לקמח חיטה. קמח השיפון לא מוצלח באפייה, הבצק דביקו ודחוס לכן יש להוסיף קמח מחיטה בנוסף לקמח שיפון ואז מתקבל לחם טעים מאוד. קמח שיפון מלא מכיל חלבונים , מעט שומן , אחוז גבוה של פחמימות , מינרלים וויטמנים וככן סיבים תזונתיים. בד"כ קמח לא אוכלים בצורתן הטבעית אלא בפשתידה, לחמים וכו". בברכה, ציונה