משלשלים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/10/2004 | 21:42 | מאת: מאיה

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים לשאלתי: מזה כחצי שנה אני משתמשת בכדורים משלשלים מסוג "אורטילס" ו"לקסעדין" פעם-פעמיים בשבוע, בכל פעם כ-4 כדורים. אין לי יציאות בדרך אחרת. אני גם שותה מדי פעם שמן פרפין. מהם הנזקים שעשויים להגרם מכך? אני לא חושבת שאוכל להפסיק להשתמש בכדורים. אם אין לי יציאות אני הופכת עצבנית ולא יכולה לתפקד.

07/10/2004 | 23:31 | מאת:

מאיה שלום משלשלים פוגעים במערכת העיכול וגורמים לו להיות "עצל" ולא להיות מסוגל לפעול לבדו. ישנם פתרונות רבים לעצירות כמו תזונה נכונה, שתייה מספקת ופעילות גופנית. לא רשמת את גילך אולם מומלץ לפנות לרופא לבדוק את הסיבות לעצירות ובנוסף כדאי לגשת לדיאטנית שתעזור לך לנסות לפתור בעיה זו באמצעות תזונה מתאימה. בהצלחה שרון