המוגלובין וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/10/2004 | 16:33 | מאת: דנה

שבת שלום! אני חולת קוליטיס עדיין סובלת מסמפטומים של המחלה אך נמצאת במעקב וטיפול. אני סובלת בין היתר גם מהמוגלובין נמוך (8.5). בתקופה האחרונה עליתי מס' ק"ג שמאוד מפריעים לי והייתי רוצה להשיל אותם אך אני מפחדת לעשות נזק ולפגוע בתפקוד בגלל ההמוגלובין הנמוך. אני חייבת לציין שמאוד קשה לי לעשות פעילות גופנית במצב הזה, אני פשוט מותשת אחרי חצי שעה הליכה, נאמר. מה עליי לעשות כדיי לשמור על מצב תקין ובכל זאת לרדת במשקל???? תודה, דנה

03/10/2004 | 07:38 | מאת:

דנה שלום, דבר ראשון לפנות לרופא שלך ולדווח על תוצאת בדיקת ההמוגלובין, ייתכן ויש להוסיף ברזל בכדורים. בנוסף, עליך להעשיר את התפריט במזונות עשירים בברזל . בקשר לירידה במשקל רצוי להתייעץ עם דיאטנית במרפאה לגבי התפריט וההמלצות המתאימות לך , מאחר ואת בשלב החלמה מדלקת במעי והמוגלובין נמוך. בברכה, ציונה