גויאבות ויטמין C ועוד

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/09/2004 | 14:31 | מאת: אורן

למזלי אני תמיד אהבתי פירות וירקות. את רובם לפחות. השאלה שלי היא דווקא לגבי פרי מסוים: גויאבה. לאחרונה יוצא לי לאכול הרבה גויאבות... בערך 5 ביום. הסיבה היא פשוט בגלל שאני מאוד אוהב את הטעם שלהם. בכל אופן, קראתי שגויאבות מכילים הרבה מאוד ויטמין C. יתר על כך, קראתי שפרי אחד בודד מכיל בממוצא פי שתיים מהתצרוכת היומים הממומלצת למבוגר. וכאמור אני אוכל בערך 5 גויאבות ביום, לפיכך פי 10 בערך מהתצרוכת היומים, וזה עוד בלי להחשיב פירות וירקות אחרים שאני אוכל (שגם מן הסתם מכילים לא מעט ויטמין C) השאלה שלי היא כזאת, האם ויטמין C ממקורות טבעיים (ולא מתוספי מזון) הרבה מעבר לכמות הממומלצת יכול לגרום איזה שהן בעיות? או ליותר נזק מתועלת? האם כדי לי להגביל את כמות הגויאבות שאני אוכל, ולאכול דברים פחות מזינים? או לאכול ללא הגבלה? חשוב לציין שאני אוכל פירות וירקות ומאכלים מזינים אחרים. תודה מראש

30/09/2004 | 16:54 | מאת:

אורן שלום אין בעיה לצרוך יותר מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C היות שזהו ויטמין מסיס במים המופרש בשתן. היות ופירות מכילים גם סוכר יש לשים לב שהמשקל תקין ושרמת הטריגליצרידים בדם תקינה ( סוג שומן בדם שנוצר בעיקר מסוכרים כולל מפירות). אם שניהם תקינים ניתן לאכול פירות בהנאה. בברכה וחג שמח שרון