דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/09/2004 | 00:07 | מאת: מירב

שלום רב אני בת 36 אחרי שתי לידות. בתור נערה סבלתי מאנורקסיה ובגיל 20 בערך יצאתי מזה לחלוטין. יש לי נטיה חזקה מאד להשמנה כל חיי אני שומרת בצורה כמעט פנאטית על כל דבר שנכנס לי לפה. היו תקופות של ספירת קלוריות, תקופות של אוכל אורגני, ועוד כל מיני "תקופות" אף פעם לא הגעתי לקיצוניות אלא רצון לאכול בריא מצד אחד ולרדת קצת במשקל מצד שני. אני לא מצליחה לרדת ! אני יכולה להקפיד ולשמור על איזונים ושילובים ובמשך שבועיים בקושי לרדת קילו וביומיים לעלות שניים. כבר הייתי אצל אלף דיאטנים אני מדקלמת תפריטים בעל פה אבל אני מרגישה שמשהו אצלי נדפק מכל הדיאטות. חשוב לי לציין שבלוטת התריס מתפקדת כהלכה. אני לא חסידה גדולה של ספורט אבל גם כשהתחלתי להתאמן (בצורה סדירה ומבוקרת ) לא היתה ממש "תזוזה". רציתי לדעת, האם יתכן שבאמת פגעתי לי בכל המערכות שאמורות לעזור לי לרזות? האם אפשר לשקם את הגוף בגילי? אם כן איך עושים זאת? בתודה מראש מירב

30/09/2004 | 11:43 | מאת:

מירב שלום אכן כל דיאטה חדשה שעושים עלולה לפגוע בחילוף החומרים ולהקשות על הגוף לרדת בפעם הבאה. אולם לא כדאי להתיאש. יתכן שהירידה תהיה איטית ותתדרוש הרבה הקפדה (כולל פעילות גופנית מתונה וקבועה) אולם אני בטוחה שגם תראי תוצאות משביעות רצון. לא ציינת את משקלך וגובהך ולכן לא ידוע כמה את רוצה ו/או צריכה לרדת. הייתי ממליצה לא להיות לבד בתהליך. אפשר להצטרף לקבוצה, לפנות לדיאטנית (דרך קופת החולים או לא ) וכדומה. תמיכה כזו יכולה לעזור מאד ברגעים שקשה ולעזור לך להיות עם היד על הדופק. בהצלחה וחג שמח שרון