הורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

26/09/2004 | 12:31 | מאת: רועי

שלום למומחי הבית אני בן 32, בריא ועוסק בספורט באופן קבוע כ-9 שנים. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם בה התברר לי כי רמת הכולסטרול בדמי היא 221 (LDL 156). יש לציין שאני צמחוני זה כשנה ועתה חזרתי מטיול במזרח של שנה. אינני מעשן ולא אוכל יותר מדי מאכלים שומניים. גובהי 1.70 והמשקל 65 ק"ג. מה ניתן לעשות? האם אילו מדדים נכונים, ריאליים? אנא עיזרו. רועי

26/09/2004 | 13:25 | מאת:

רועי שלום, לרמת הכולסטרול בגוף יש שני מקורות: כולסטרול ושומן רווי במזון וייצור עצמי של הגוף. במזון יש להמנע מטיגון, בשרים שמנים ואברים פנימיים,פירות ים, גבינות מעל 5% שומן, ו"מוצרי מרגרינה" למיניהם: בורקס, עוגות, עוגיות, ופלים וחטיפים למיניהם. משקלך תקין ואתה עוסק באופן קבוע בפעילות גופנית, אבל ייתכן שמזונות שאכלת במשך שהייתך במזרח גרמו לעלייה הזו בכולסטרול. לדעתי כדאי להקפיד על הנחיות אלו למשך כחודשיים, לבצע בדיקת דם חוזרת ואם הערכים שוב גבוהים, להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, שרון

17/10/2004 | 01:25 | מאת: judi

לרועי שלום. אני מפנה אותך לקרוא באתר זה את הכתבה :תזונה ומחלות אתגר לאלף... וכן לספר שהולץ לי על ידי רופאי {גם לי יש כולסטרול גבוה} "ערכם התזונתי של המזונות"מאת ד"ר אילני {סטימצקי} ולעשות טבלת מאכליך כל יום עפ"י הפחממות .{למשל פרוסת לחם =14 } וכן כן ללכת לרופא לבדיקה. לי עצמי יש דילמה לגבי התרופה מאחר והיא פוגעת בכבד ולכן צריך להוסיף ויטמין בי 12 ואולי גם חומצה פולית. אני מנסה היום שתיה של תרכיז צמחים ובימים אלה אקבל תשובה ואני תקווה שנעזרתי על ידי תוספי המזון בלבד. כמובן חשוב לעשות ספורט. כמו שאני מכירה את המזרח האוכל שם טוב יותר מאשר אצלנו וברור שמרגרינה ושומנים נוספים הם כרעל. למידע נוסף יש כאן את האימייל שלי. מודעות היא כבר הדרך להבראה. הייה בריא. ]