חיידקים והקפאה
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
מה קורה לחיידקים הפרוביוטיים (המצויים ביוגורט הביו) כאשר מקפיאים את היוגורט? התזונאיות של שטראוס ותנובה לא ידעו לענות, אולי כאן תימצא התשובה? תודה, ענת.
אולי לא מתאים להקפיא מוצר כמו יוגורט?
ענת שלום למיטב ידעתי הקפאה אינה הורגת את החיידקים כמו חימום אלה רק גורמת להם להיות לא פעילים. לכן לדעתי ניתן להקפיא ובהמשך להפשיר ולהנות מיתרונות החיידקים. אולם יתכן ומומלץ להתייעץ בטכנולוג מזון שמבין טוב יותר בנושא זה.