בעיית תזונה של הבת

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/09/2004 | 18:21 | מאת: יעל

יש לי בת חילת בת קרוב ל-20 יש לי בעיה רצינית עם התזונה שלה ואני מודאגת מאוד 1. היא שותה הרבה מאוד דיאט קולה ליום קרוב לבקבוק ליטר וחיצי ליום 2.היא לא אוכלת בשר, לא אוכלת פירות ולא ירקות כן אוכלת מוצרי מאפה למינהם, לארוחת צהריים מלווח לארוחת ערב קערה גדולה של קורנפלקס צריוס ולארוחת בוקר תה עם ופל טורטית. ןפה ושם עוגיות היא לוקחת ויטמינים+ויטמיןC כל יום. זו התזונה שלה עכשיו היתה תקופה שהיא אכלה הרבה במבה. ידי כבולות ואני לא יכולה לעשות כלום. מבחינצ משקל היא בסדר. לא יזיק לה להוסיף עוד 2 ק"ג מבחינת בדחיקות דם גם בסדר. מה דעתך?

16/09/2004 | 19:50 | מאת:

יעל שלום, אין ספק שהתזונה של בתך אינה מאוזנת ואינה מכילה את כל אבות המזון.לצערי זהו מצב אופייני לרבים מן החיילים והחיילות בזמן השירות הצבאי.כדאי להמשיך ולקחת את הויטמינים במידה וזהו מולטיויטמין, אך הויטמינים אינם מהווים השלמה לכל אבות המזון. בתום השירות כדאי לנסות להתרגל להרגלי תזונה נכונים, ולתזונה מגוונת בלי הרבה חטיפים וממתקים, גם כשהמשקל תקין. בברכה, שרון