מימונה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/04/2004 | 21:37 | מאת: מ

ערב טוב אני בחורה בת 26 גובה 171 משקל נכון להיום 62 הייתי גם 90 לא מזמן ועכשיו אני מתמודדת על בסיס יום יומי על שמירה החג הוא משבר די גדול לכל אדם בטח לאחד שהיה שמן או שרוצה לרדת. אני כבר חודש במשקל הזה ואני מאושרת. ואין לי בעיה להיות מוגבלת לאוכל מסוים אבל בחג הזה הייתי מוזמנת כל כך הרבה וכשאני אוכלת אז אני אוכלת. רציתי לדעת עם ספורט יכול לעזור לי במיוחד בימים של חג לרב הייתי הולכת חצי שעה. היום המימונה הפחידה אותי ידעתי שאני הולכת לאכול מ ה כ ו ל. הלכתי קרוב לשעתים 10 קלומטר. עם נגיד הולכים כל כך הרבה ונגיד שורפים 700 קלוריות. אז מותר לאכול אותם והשאלה האמתית אני ממש רוצה לרדת 5 קילו עם נגיד אני אוכלת 1400 ושורפת 500 אז זה כאילו אכלתי 900?????????? אך הדבר הזה הולך . והאם יש סיכוי שאני יעבור את היום הזה בלי קילו נוסף ממתינה לתשובות המון תודה ומימונה שמחה

13/04/2004 | 10:32 | מאת:

בתקופת החגים קיים סיכוי לעלייה קטנה במשקל מאחר ואוכלים מזונות יותר מיוחדים, בד"כ עתירי שומן וסוכר , בחיק המשפחה. פעילות גופנית עקבית היא אחת הדרכים להוצאה אנרגתית ולשמירה על המשקל הקיים. בתקופה זו חשוב לצאת מהבית ולטייל בחיק הטבע. משקלך ביחס לגובה הוא תקין ואינך צריכה לרדת במשקל. יותר חשוב לשמור על המשקל הקיים על ידי אכילה נבונה ופעילות גופנית.