b12 וכוח

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/09/2004 | 10:53 | מאת: ליאת

שלום רציתי לדעת באיזה בשר יש הרבה ויטמין בי 12 ואילו מאכלים נוספים? ומה כדי לאכול למי שעוסק הרבה בספורט? תודה ליאת

08/09/2004 | 14:26 | מאת:

ליאת שלום, ויטמין B12 נמצא אך ורק במזונות מהחי: בשר, מוצרי חלב וביצים. הכמות הגבוהה ביותר של הויטמין נמצאת בכבד בקר ועוף.למי שלא אוכל כלל מוצרים מהחי, מומלץ לבדוק את רמת הויטמין בדם אחת לשנה, ואם הרמה גבולית או נמוכה יש לקחת תוסף מזון של הויטמין. לגבי תזונה וספורט- תלוי בענף הספורט שבו את עוסקת, בתדירות האימונים ובגורמים נוספים. בברכה, שרון