כיצד לנהל תזונה נכונה מחוץ לבית?

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/09/2004 | 11:07 | מאת: שיר

שלום רב, אני סטודנטית המנבה להתמיד בדיאטה מסודרת מטעם קופ"ח. הבעיה היא שאני נמצאת ברוה שעות היום מחוץ לבית אני לומדת ואח"כ עובדת ובמשך 3 פעמים בשבוע יוצאת ב8 בבוקר מהבית וחוזרת בחצות. קשה לי להתמיד בדיאטה מסוג זה הדורשת ארוחת צהרים מבושלת ומסודרת. מה עלי לעשות? האם ישנו אוכל בחוץ שאני יכולה לאכול ושלא משמין במיוחד? (סלטים במסעדות לא פחות משמינים מסנדויץ), כיצד ניתן להתמיד בדיאטה כזו ולהפחית במשקל כשאין זמן לפעילות גופנית מסודרת ולארוחות? אשמח אם תעזרי לי סטודנטית עם סדר יום מטורף

05/09/2004 | 18:56 | מאת:

שיר שלום אפשר לעשות דיאטה גם בסדר יום מטורף אם כי זה קצת יותר קשה. את יכולה להכין לך סנדוויצים מלחם מחיטה מלאה (לאו דווקא לחם קל) עם : *חומוס + עגבניה ומלפפון חמוץ *ביצה קשה + ירק * גבינה עד 5% + ירק * טחינה + פסטרמה+ ירק ועוד.בנוסף שיהיה לך תמיד פרי או שניים.אם אפשר גם יוגורט. אם יש לך מקום שאפשר לקנות ארוחה חמה אפשר לאכול חזה עוף/ שווארמה + אורז/ תפוח אדמה אפוי + סלט ירקות גדול. אפשר גם סלט ירקות גדול ולבקש את הרוטב בצד ולהסתפק ליד רק ב-1-2 פרוסות לחם. פעילות גופנית אפשר להוסיף לשישי שבת שאלו ימים קצת פחות עמוסים בדרך כלל. חשוב לשמור על מספר כללים שיעזרו לך בכל מצב: 1. להימנע מאוכל מטוגן וגבינות מעל 5%. 2. להמנע משתיה המכילה סוכר. 3. להקפיד על שתייה מרובה. 4. לנסות להפסיק לאכול לפחות שעתיים לפני השינה. בהצלחה שרון