שלום אני צריך עזרה מהתזונאית בבקשה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/09/2004 | 16:53 | מאת: ק

השאלות שלי הן: 1.רציתי לדעת בפייבר 1 יש 81 גרם פחמימות ל-100 גרם ו-40 גרם סיבים .ואמרו לי שבגלל שהסיבים לא מתעכלים בגוף אז אני אוכל בעצם 41 גרם פחמימות ולא 81 גרם ...האם זה נכון? 2. אני מחפש חלבון שייספג בגוף מהר לאחר פעילות גופנית עצימה בה הגוף זקוק לחלבונים וידוע לי שיש חלון היזדמנויות של שעה שצריך לנצל ואינני משתמש באבקות חלבון ורציתי לדעת מה משך הספיגה של 2 החלבונים האלו ומה בעצם מומלץ לאחר פעילות גופנית האם קוטג' חצי אחוז שומן או טונה במים

02/09/2004 | 21:07 | מאת:

שלום רב, הפחמימות במזון שציית נספגות במלואן במעי הדק . הסיבים התזונתיים בד"כ אינם מתפרקים או מתעכלים במעי. עליך לחשב את כמות הפחמימות כחלק מהתפריט היומי והצריכה האנגתית. חלבונים ממקורות חלב ומוצריו וביצים מתעכלים בזמן קצר יותר מאשר חלבונים מבשר . בברכה, ציונה