צבעי מאכל

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/09/2004 | 10:57 | מאת: רפי

ראיתי כמה טבלאות של צבעי מאכל שחלקם מוגדרים מסרטן מאוד, מסרטן, מזיק, גורם לבעיות במערכת העיקול, נאסר לשימוש במדינות מסוימות וחלקן אינו מזיק. רציתי לדעת האם באמת חומרים אלו מזיקים ואם כן מדוע משרד הבריאות מאשר אותם, חלק מהם לא מאושר במדינות מסוימות. למשל מונוסודיום גלוטומט E-627 ו- E631 שמצוי במרק עוף אמיתי של אסם שרשום מאוד מסרטן.

02/09/2004 | 13:07 | מאת:

רפי שלום צריך לבדוק את מקור המידע שממנו קיבלת את המידע הנ"ל. צריך לזכור שהיום בזכות האינטרנט מסתובב המון חומר שחלקו אינו מקצועי ומופץ ממניעים שונים. לגבי האישור של משרד הבריאות צריך לברר אצלהם אילו בדיקות ועל סמך מה הם מאשרים או לא מאשרים מוצרים שונים. בברכה שרון