אחוז שומן בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/09/2004 | 00:44 | מאת: נ

שלום, גובהי 1.66 מ' ומשקלי 57.800. ה BMI תקין. רציתי לדעת מה הטווח התקין לאחוז השומן בגוף? נדמה לי שיש לי 25.7% שומן. האם זה תקין או שעליי לשפר משהו? אציין כי כמעט אינני אוכלת שומנים מלבד 4-5 ביצים בשבוע, אגוז ברזיל אחד ליום וגביע וחצי קוטג' 3% ביום. כל שאר הדברים ללא שומן, אפילו חלב. התזונה שלי מורכבת מלבד מה שמניתי מהרבה ירקות וקצת פירות ופרוסה אחת של לחם קל ללא שמרים ביום. אודה לתשובתכן.

02/09/2004 | 13:04 | מאת:

נ' שלום אחוז שומן תקין אצל אישה נע בין 20 ל-25%. יש לזכור ששומן בגוף נוצר גם מאכילת פחמימות ולא רק מאכילת שומנים. כדי להוריד % שומן גם מאד חשוב לעשות פעילות גופנית מתאימה (באישור רופא). בברכה שרון