שאלה בנוגע ללחץ דם

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/04/2004 | 22:19 | מאת: בן

אני בן 17 השבוע.. קיבלתי כמובן כמו כל בן 17 זימון לצו ראשון, ובין היתר היה עלי ללכת לחדר אחיות לבדיקת גובה משקל ולחץ דם. גובה מטר 93, משקל 75 (רזה אבל לא נראה כמו אחד מסומליה או משהו נורא.), ולחץ דם יצא לי 130 על 80. מה שכפי שהבנתי אמור להיות 120 על 80.. אמרו לי שיתכן והתרגשתי..אבל לא חושב, לא נדמה לי שהתרגשתי או משהו.. במידה והלחץ דם הקבוע שלי הוא אכן כזה, כיצד אפשר לטפל ולהוריד אותו? דברי מתיקה משפיעים במידה רבה עליו? התזונה שלי דיי רגילה...ז"א..בבוקר כשאני קם אני לא אוכל, רק בסביבות 9-10 לחמניה ריקה או עם גבינה לבנה או משהו כזה בבית-ספר.. בצהרים בד"כ עוף עם תפו"א או תירס וכאלה, קולה פה ושם..אבל הרבה שוקולד :) אני חולה על שוקולד..אני אוכל המון..לא בצורה מוגזמת אני בצורה אדישה..אם יש בבית אני אוכל..קוביות שוקולד, שוקולד בלגי וכל השוקולדים היקרים שמקבלים בסלסלאות שי לחגים..אם אין אז לפעמים בלילה אני לוקח את הקופסה של השוקולד נוטלה במטבח ועם כפית אוכל.. גם פיצות אני נורא אוהב...אם מזמינים אני אוכל לבדי חצי מגש. בזמנו הייתי אוכל המון בסופר היינו קונים כל שבוע 4מגשים כאלה בינוניים של "מעדנות" אבל החלטתי להפסיק עם זה ועכשיו אני אוכל ההרבה פחות גבינה צהובה מאשר לפני חודש למשל. אני בקושי נוגע בגבינה צהובה רק ממש לפעמים כשמזמינים פיצה וכאלה..אבל זה נעשה מדבר שגרתי למשהו של פעם בכמה ימים.. זה פחות או יותר התזונה שלי. סלטים אני לא ממש אוהב..אבל בארוחות ערב אני מאלץ את עצמי לאכול מלפפון ירוק, הדבר היחידי שאני מסוגל לאכול. אני גם מתעסק בספורט..מכון כושר, פעם ביומיים..לא מגזים עם זה יותר מדי או בצורה פנאטית כל היום. בצורה דיי סדירה (עד כמה שאפשר למשל בסדר לא יכלתי ללכת..) כל יומיים לפעמים שלוש. עכשיו הלחץ דם..איך אפשר לטפל בזה ולגרום לו לרדת? ובכלל, כיצד זה משפיע עלי? בטווח הארוך והקצר. מה אומר ה 130? ומה אומר ה 80? אשמח לקבל תשובה כמה שיותר עמוקה וייעילה ככל שאפשר. תודה רבה !!

08/04/2004 | 00:05 | מאת: adi

בן, שוב שלום. לדעתי טוב מאוד שאתה שואל בעוד מקום. בכל מקרה, הנה גם התשובה שעניתי לך בפורום השני: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=16&i=206953&t=206947 בכל מקרה, שוב אני אומרת שלדעתי כדאי לעסוק בספורט בתדירות יותר גבוהה (למשל 5 פעמים בשבוע בכל פעם שעה(. אני גם מברכת אותך שערכת שינוי בתזונה זה טוב תמיד, אבל! חשוב לעבור גם הדרכה של איש מקצוע. מקווה שעזרתי, עדי

08/04/2004 | 08:36 | מאת: בן

זה לא בדיוק ספורט אירובי, אני יותר בכיוון של משקולות ופיתוח גוף. האם זה גם מועיל, בכלזאת?

10/04/2004 | 14:37 | מאת: סמדר

בריאות מתחילה מהזנה נכונה של ריכבי הגוף, הרי הם התאים. כאשר התאים מוזנים במלוא רכיבי התאית, הגוף מחזיר לנו בריאות. הזנה נכונה כזו היא הזנה אורגנית, הזנה מצמחים נטולי חומרים כימכליים. כמו כן זה דורש גם שינוי הרגלי אכילה והרגלי תזונה, תוך שמירה מלאה על תזונה נכונה. יצאתי למסע הזה והרווחתי את חיי מחדש. מזמינה אותך לבוא עימי למסע של בריאות ואיכות חיים ולאחריו כבר לא ישארו לך יותר שאלות

15/04/2004 | 18:06 | מאת:

בן שלום סליחה על התשובה המאוחרת. משקלך תקין אולם לא רק משקל חשוב לבריאות טובה. התזונה שלך עשירה בסוכרים, שומנים ומלח ודלה בסיבים. חשוב לבדוק שוב את לחץ הדם ולראות אולי תוצאה זו לא הייתה הנורמה שלך. (יש כללים איך למדוד לחץ דם וכמה פעמים ע"מ לראות האם מדובר באמת ביתר לחץ דם). בנוסף הייתי ממליצה לעשות בדיקות דם כלליות כולל שומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים) ע"מ לראות האם הם גבוהים. במידה והתוצאות אינן תקינות ו/או אתה מעוניין לעבור לתזונה בריאה יותר מומלץ לפנות לדיאטנית. בהצלחה שרון.