B12
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
יש לי מחסור בויטמין B12 וכתוצאה, אני נוטל טבליות (עד להגעה לרמה סבירה, כמה חודשי הפסקה וחוזר חלילה) הומלץ לי להרבות באכילת בשר אדום, אבל האפשרות הזו פחות זמינה לי (טכנית). ואז אמרו לי שכבד עוף עשיר בויטמין זה. האם נכון? רעיונות נוספים להגדלת ה B12? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
יוסי שלום, ויטמין B12 מצוי רק במזונות שמקורם מן החי . כמו : כבד, בשר לסוגיו ( במיוחד בשר אדום ) , ביצים וחלב . כבד עוף וכבד בקר עשירים בויטמין זה . במידה ואינך צורך מזונות אלו וקיים מחסור בויטמין זה בדם , יש ליטול כדורים בהתאם להוראות הרופא . בברכה, ציונה