זרעי פשתן טחונים
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
לאחרונה קיבלתי המלצה לאכול בכל בוקר 2 כפיות לפי מתכון המורכב: מזרעי פשתן, גרעיני חמניה, דלעת ושומשום טחונים ומוספים ליוגורט. שאלותי, כמה זמן אני יכולה להשאיר את התערובת הטחונה במקפיא ולשמור על איכות הזרעים? האם זה יועיל למערכת העיכול? כמה אחוזי שומן בתערובת הנ"ל? תודה מראש למשיבים
לקריאה נוספת והעמקה
תקוה שלום, הגרעיני חמניות או שומשום יש כ 50% שומן ( ל 100 גרם ) . לדעתי אפשר לשמור את התערובת שציינת מס' שבועות. תערובת זו טובה לפעילות מעיים , ונוסף הקפידי לשתות 12-15 כוםות מים ביום, במידה ואין הגבלה רפואית. בברכה, ציונה