צמח סטיביה כממתיק במקום סוכרזית
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
שלום רב! לאחרונה נחשפתי ללהיט החדש בעולם הממתיקים לתה ולקפה והוא צמח סטיביה באבקה ובטיפות. חקרתי בנושא, קראתי לא מעט כתבות והדעות חלוקות אם כי יש נטיה ברורה לכך שסטיביה פחות מסוכנת מסוכרזית, אספרטיים, ציקלומט וכו'. ביפן משתמשים בסטיביה בצורה נרחבת כבר 30 שנה, אבל ארה"ב וגם האיחוד האירופאי טרם אישרו אותה כמזון, אלא כתוסף מזון בלבד, אולי, בשל הלחצים של יצרני הממתיקים המלאכותיים. כיוון שאני שותה תה ממותק בכמויות והשתמשתי עד כה בסוכרזית, היתי מאד רוצה לדעת מה דעת המומחים לגבי מעבר לסטיביה. בתודה מראש עמנואל
עמנואל שלום במידה והסטיוויה טעים לך לדעתי הוא עדיף על ממתיקים מלאכותיים. בברכה שרון.
שרון, שלום! מבלי לפגוע בך, חס וחלילה, האם את מומחית בנושא? לא ציינת תחום עסוקיך ואני רשאי להניח שאת גולשת כמוני. אני ציפיתי שתענה לי ציונה אברהם שמוצגת כמנהלת הפורום ומומחית בתחום עמנואל