שרון - תשובתך רחוקה מלהשביע רצון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/07/2004 | 20:08 | מאת: מתעניינת

שלום רב. ב-16.7 שאלתי שאלה בנושא ספיגת סידן ממוצרים דלי שומן. שרון טברג השיבה לי כי יש גורמים שונים המשפיעים על ספיגת סידן וכי היא ממליצה "לא להתעסק יותר מדי בספיגה". עם כל הכבוד, תשובה זו יכולה להעיד רק על חוסר מקצועיות, שלא לומר בורות מוסווית בפטרנליזם פולני. ביקשתי אינפורמציה, לא הטפת מוסר. ידוע לי כי ספיגת סידן מושפעת מגורמים רבים, וזו לא היתה שאלתי. ביקשתי לדעת, באופן מאוד מסוים, אם גם סביבה דלת שומן משפיעה על הספיגה, זה הכל. אם רמת הידע אינה מאפשרת לענות על השאלה, כדאי פשוט לומר זאת בכנות ולהפנות אל הספרות המקצועית הרלוונטית. אשמח אם ציונה אברהם, שתשובותיה מלאות, אינפורמטיביות וענייניות, תענה על שאלתי. תודה מראש

22/07/2004 | 10:19 | מאת:

מתעניית שלום רב, ספיגת הסידן מושפעת ממספר גורמים כמו לקטוז וויטמין D . סידן נספג טוב עם מוצרי חלב בגלל הלקטוז. מוצרי חלב דלי שומן מכילים פחות ויטמין D , דבר המפריע לספיגת הסידן,ן יש פחות ספיגה. מומלץ להוסיף שמן או טחינה או אבוקדו או כל שומן מומלץ אחר ביחד עם אכילת מוצרי חלב דלי שומן ( באותה ארוחה). בברכה, ציונה