ספיגת סידן ממוצרי חלב דלי שומן

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/07/2004 | 17:11 | מאת: מתעניינת

טוענים כי סידן לא נספג היטב ללא ויטמין D וכי ויטמין זה לא מתקיים בסביבה נטולת שומן, ולכן אין ספיגה טובה של סידן מצריכת מוצרי חלב דלי שומן. רציתי לאשש/להפריך את הטענה ולשאול מה קורה אם החלב מועשר גם בוויטמין D - האם גם אז הוא לא מסייע לספיגת הסידן. תודה מראש

19/07/2004 | 14:49 | מאת:

מתעניינת שלום ספיגת סידן קשורה בהמון גורמים (לדוגמא מלח, סיבים ועוד) היות ואדם ממוצע לא יכול להתחשב בכל גורמים אלו קבעו המלצות הלוקחות בחשבון את בעיתיות הספיגה. הייתי ממליצה לא להתעסק יותר מידי בספיגה אלא לנסות לצרוך את הכמות היומית המומלצת (כ- 1000 מ"ג סידן ליום לאישה מתחת לגיל 50 שאינה בהריון ואינה מניקה.). בברכה שרון.