מספר שאלות בנושא תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/04/2004 | 15:30 | מאת: דן

בגיל 14 וחצי כאשר נכנסתי לתיכון גבהי היה 155ס"מ ומשקלי 37.5 ק"ג האם זה היה תקין ? אם זה לא האם זה גרם לנזק בלתי הפיך ? כיום אני בן 19 חייל קרבי, גובה 177ס"מ משקל 58ק"ג האם זה תקין ? האם יש לי עוד סיכוי לגבוה כיון שגובה אבי הוא 183 ס"מ בנוסף יש לי סעיף ליקוי שקיבלתי בצו הראשון על חוסר של 3 ק"ג מהמשקל הרצוי כאשר הייתי בן 17 גובה 175 משקל 52 והמשקל המינימלי היה 55ק"ג מה שרציתי לשאול האם נגרם לי נזק בלתי הפיך? האם הפסקתי לגבוה ? אם עכשיו אני אתחיל לאחול כמו שצריך אני עדיין אגבה? תודה

04/04/2004 | 08:01 | מאת:

דן שלום, היום מקובל להשתמש במדד מסת הגוף ( BMI- Body Mass Index ) , כדי לקבוע האם הנך במשקל תקין. הנוסחה מחושבת בצורה הבאה: משקל גוף בק"ג לחלק לגובה במטרים בריבוע. ערכי BMI בתחום 19-25 מעידים על משקל תקין ביחס לגובה. בהתאם לגובה ומשקלך היום , ה- BMI שלך הוא 18.5 . בהחלט יש מקום לעליה קטנה במשקל 3-4 ק"ג. לגבי שאלתך האם נגרם נזק לגופך, כדאי לפנות לרופא המשפחה שלך לבירור העניין ולביצוע בדיקות באם צריך.

04/04/2004 | 13:50 | מאת:

לדן, בנוסף , הצמיחה לגובה מתרחשת עד גיל 21 שנים.