אכילה נכונה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/07/2004 | 14:20 | מאת: אלעד

שלום שמי אלעד אני בן 16.5 , בזמן האחרון אני חש סחרחורות אחרי מצב של שכיבה. לאחר בדיקות של לחץ דם , ייתכן כי יש לי לחץ דם נמוך, וייתכן כי איני אוכל נכון וחלק מהפעמים לחץ דם נמוך נגרם מחוסר בסוכרים \ ויטמנים וכו' וכו' .. הייתי רוצה לשאול שאלה כללית, איך אוכלים נכון? ומה חשוב בחיי היום לאכול, בשביל לשמור על אורך חיים בריא. אני מטר 1.82 , שוקל 60 , מבנה גוף רזה. תודה אלעד.

10/07/2004 | 21:06 | מאת: דני

אלעד, אני חושב שאתה צריך להשמין אני יכול להמליץ דיאטה שלי. [email protected]

11/07/2004 | 12:10 | מאת:

אלעד שלום, משקלך נמוך מעט מן המשקל התקין לגובה. חשוב להקפיד על אכילת מזונות מכל קבוצות המזון: מזונות העשירים בפחמימות, רצוי עשירים בסיבים תזונתיים: לחם מחיטה מלאה, דגנים מלאים, קטניות. פירות וירקות מזונות מקבוצת החלבונים: מוצרי חלב, עוף, בשר, דגים, ביצים. מזונות מקבוצת השומנים: שמן, טחינה, אבוקדו, פיצוחים וכמובן שתייה מרובה, רצוי של מים. לייעוץ מפורט יותר מומלץ לפנות לדיאטנית בקהילה. בברכה, שרון

11/07/2004 | 17:43 | מאת: אלעד

תודה על התשובה. את רוב סוגי המזונות אני אוכל, חלק יותר , חלק פחות, אבל לא על בסיס קבוע ובטח לא על בסיס יומי. השאלה שלי, זה האם צריך לשלב את רוב סוגי המזונות בתפריט יומי ?