שאלה על רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/07/2004 | 13:11 | מאת: רחל קוטין

כלתי, שהצטרפה לאחרונה למשפחתנו, מספרת לי שהיא רגישה ללקטוז. יחד עם זאת היא מאוד אוהבת לשתות חלב, מה שלא עוזר במיוחד. האם יש דרך להתגבר על הרגישות או שצריך להשלים עם העובדה שחלב בקר צריך לצאת מהתפריט? וכן שאלה נוספת - מה טיבו של חלב עיזים בהקשר לרגישות זו.?

11/07/2004 | 11:45 | מאת:

רחל שלום, על מנת להמשיך לשתות חלב יש להשתמש בכדורים לבליעה הנקראים לקטזין, המפרקים את הלקטוז במוצר החלב. את הכדור יש ליטול בסמוך לאכילה. אפשרות נוספת היא להשתמש בכדורים הנקראים LACT- AID שאותם מוסיפים ישירות לחלב. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. חלב עיזים מכיל גם הוא לקטוז. בברכה, שרון