לדיאטנית - שאלה דחוף

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/07/2004 | 12:14 | מאת: שלומית

שלום אני צריכה להעלות במישקל כמה ק"ג שאלתי היא - וזה מאוד מטריד אותי האם זה משנה כיצד אעשה זאת כלומר - ברור לי שעלי להעלות את כמות הקלוריות וזאת למשל ע"H אכילת מזון עשיר יותר בקלוריות או ע"י הוספת עוד מזון השאלה היא האם רצוי להוסיף עוד או להחליף למוצרים דחוסים יותר בקלוריות או לשלב בין השניים והנקודה היותר מטרידה אותי האם זה מאוד משנה איזה סוג של מזון עשיר בקלוריות אני אוכל כלומר האם זה משנה אם למשל אוסיף עוד כמה חפיסות שוקולד ביום או גלידות או קצפות (מוצרים עתירי שומן אבל שמאוד קל לאכול אותם מבלי להרגיש ) או שצריך לחפש משהוא אחר? האם זה מאוד משנה לצורך העליה אם במותר יהיו יותר קלוריות עקב דחיסות גבוהה יותר של שומנים או של חלבונים (שייקים או גבינות למיניהם) או של פחמימות?? מה עדיף ועד כמה זה עקרוני (יותר קל כמובן לאכול את אלו שעתירי שומן יותר) אנא בבקשה הסבירי לי ופרטי עד כמה זה משנה ואם אפשר לקבל הצעות למוצרים שונים שכדאי להוסיף (אני יודעת על פיצוחים - שוב שומן שבל כמובן שמעדיפה להוסיף שוקולד ולא פיצוחים אם זה לא ממש עקרוני) ועוד נקודה קטנה - האם זה משנה מתי לאכול את התוספת הזאת (בד"כ לי יותר קל לאכול אותה בלילה האם זה עקרוני שזה נעשה ליפני השינה או שזה גם לא כל כך משנה מתי)

11/07/2004 | 11:31 | מאת:

שלומית שלום, ראשית, חסרים בשאלתך נתונים לגבי גילך, גובהך ומשקלך. על מנת להמליץ איך לעלות במשקל יש לבדוק קודם כל מה את אוכלת במשך היום, כולל כמויות. מזונות מומלצים לעליה במשקל הם בעיקר מקבוצת השומנים הלא רווים: שמן זית, אבוקדו, טחינה, שקדים, אגוזים ועוד.אך לא ניתן לצרוך מזונות אלו בכמויות בלתי מוגבלות, ולכן כדאי לפנות לדיאטנית לייעוץ פרטני. בנוסף יש אפשרות לשימוש בתכשירי מזון רפואי המשמשים גם למטרת עלייה במשקל. לא מומלץ להוסיף שוקולד, קצפות וכו' כי מזונות כאלה מכילים אמנם הרבה קלוריות אבל רובן משומן רווי שאינו בריא, ובנוסף מכילים כולסטרול. לגבי השעות- אין משמעות לכך. בברכה, שרון