תוספת ברזל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/07/2004 | 11:45 | מאת: hadas

בשבוע 25 להריון, בדיקת ההמוגלובין-11.9g/dl רופאי טוען שיש לקחת כדורי ברזל, אני הייתי מעדיפה לקבל זאת דרך תזונה מתאימה אך הוא לא ממליץ. כיצד אוכל להעשיר את הדיאטה שלי בברזל ואיך אוכל לסייע לו להיספג בגופי? תודה!

01/07/2004 | 15:33 | מאת:

הדס שלום. רמת ההמוגלובין בהריון מאד חשובה ולכן לא הייתי מבטלת את הצעת הרופא. מזונות העשירים בברזל הם בשר אדום, בשר הודו אדום, כבד. מהצומח טחינה משומשום מלא עשירה בברזל, משמשים מיובשים ותאנים, קיטניות אולם הספיגה ממזונות אלו פחות טובים ולכן יש לאכול לידם מזונות עשירים בויטמין C כמו מיץ לימון, עגבניה ופלפל או מיץ תפוזים. בברכה שרון