תזונה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

31/03/2004 | 11:01 | מאת: עדי

מחבר/ת : עדי שלום! רציתי לדעת, מהי כמות הקלוריות ליום המומלצת לנשים בהריון? לפני ההריון הייתי מאוד רזה, אך עכשיו אני מרגישה שאני זוללת ואוכלת דברים משמינים, כמו הרבה שמנת חמוצה, סנדוויצים וכו'. הסיבה לכך שיש לי בחילות ואוכל טעים קצת עוזר לי. אבל הייתי רוצה לשמור על משקל הגיוני גם כשאני בהריון. האם אני חייבת להצמד לתזונה נכונה ולאסור על עצמי לגמרי אכילת דברים שמתחשק לי לאכול? תודה רבה! עדי

01/04/2004 | 07:41 | מאת:

שלום עדי, ההמלצה לפי הספרות היא 31 קק"ל ל ק"ג משקל גוף רצוי ( אידיאלי), פלוס 300 קק"ל ליום לתמיכה בדרישות המטבוליים של ההריון ולגדילת העובר. בהחלט , חשוב מאוד להיצמד לתזונה נכונה בתקופת ההריון ולהמעיט במזונות המכילים כמות רבה של שומנים , כמו שמנת חמוצה וכן סוכרים כמו שתיה מתוקה ודברי מתיקה. הסיכויים לעליה עודפת במשקל הם גדולים יותר. סנדויצ'ים זה בסדר, רצוי לחם מקמח מלא , עם גבינה , ירקות או פסטרמה וכוי.

01/04/2004 | 10:25 | מאת: עדי

ציונה, תודה רבה! מה שמעניין הוא שאני ממש מרגישה שהגוף שלי ממהר להשמין מכל דבר טיפה כבד שאני אוכלת. למרות שלפני ההריון גם אם הייתי לפעמים אוכלת "בתיאבון יתר" לא הייתי מרגישה שום עלייה במשקל. האם זה קורה בגלל שחילוף החומרים יותר איטי בזמן הריון? תודה!