תזונה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/06/2004 | 22:52 | מאת: מיכל

שלום רב. אבי עבר לפני מספר ימים נתוח לב. כעת הוא אוכל תזונה רכה ובבית החולים הביאו לו גם "אינשור". רציתי לשאול האם זה לא מזיק לאכול כל יום אינשור אחד או שניים? האם האינשור מהווה תחליף תזונתי טוב, או שעליו בכל זאת לאכול אוכל מוצק יותר (על אף שקשה לו עכשיו כי הוא סובל מחוסר תאבון). ושאלה אחרונה לגבי האינשור: ממה הוא מיוצר? האם על בסיס חלב? האם האנשור חלבי? תודה רבה לך מראש. מיכל

26/06/2004 | 21:40 | מאת:

מיכל שלום, אנשור הוא תוסף מזון נוזלי,חלבי, המכיל את כל אבות המזון בצורה מאוזנת ועשיר בויטמינים ומינרלים. האנשור יכול להוות תוספת לתפריט היומי או כתחליף מלא למזון במצבים מסויימים. לכן, זה לא מזיק לשתות בכל יום פחית אחת או שתיים של אנשור, במיוחד בתקופת ההתאוששות שלאחר הניתוח, כשאביך מחוסר תאבון, וסביר להניח שלא צורך את כל אבות המזון בצורה מאוזנת ומספקת. בברכה, שרון