אוכל חומצי

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/06/2004 | 15:00 | מאת: ערן

שלום רב! לפני כשנתיים איבחנו אצלי דלקת בושט ובקיבה. לטיפול בכך אני נוטל זוטון 30 מג' ליום. בהמלצה תזונתית ע"י דיאטנית של קופת החולים נאמר לי להימנע ממזון חומצי, קופאין, ירקות סולניים, קפה וכן ממזונות חמים מאוד או קרים מאוד. מהו מזון חומצי, כלומר מהם ירקות חומציים ופירות חומציים? מהם ירקות סולניים. האם עדיף לאכול יוגורט 3% שומן או לבן כזה והאם יוגורט תות או יוגורט עם פרי אחר מומלץ במצב של ריפלוקס. אודה לכם מאוד לכל המלצה תזונתית אחרת. בתודה, ובהערכה רבה לעבודתכם. ערן

20/06/2004 | 08:29 | מאת:

ערן שלום, מזונות חומציים כוללים עגבניות, פירות הדר ופירות טרופיים. ירקות ממשפחת הסולניים הם: עגבניות, חצילים, תפוחי אדמה ופלפלים. בנוסף מומלץ להמנע ממזונות מתובלים וחריפים כמו סחוג, פלפל אדום, צ'ילי וכו'. לגבי יוגורטים: לא אמורים להוות בעייה. מומלץ לאכול את היוגורט המעודן, שהוא פחות חמוץ. בברכה, שרון