תזונה ואפילפסיה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/06/2004 | 21:17 | מאת: תהלה

רציתי לדעת, אם יש השפעה (מתקנת או הורסת) לתזונה של אדם החולה באפילפסיה על המחלה: שכיחות ההתקפים, השפעת התרופות וכו'.

26/06/2004 | 11:30 | מאת:

תהלה שלום, התזונה המתאימה לחולי אפילפסיה מתייחסת בעיקר לילדים החולים במחלה. הכוונה לדיאטה קטוגנית המכילה כמות רבה של שומנים וחלבונים ומעט מאוד פחמימות. זו דיאטה קשה לביצוע ואין לנסות ליישמה ללא הדרכה מדוייקת ומעקב שוטף של דיאטנית. חומר על הנושא ניתן למצוא באתרי אינטרנט שונים, וכן מומלץ לפנות לדיאטניות בקהילה. בכל מקרה, הטיפול התזונתי אינו מחליף את הטיפול התרופתי במחלה. בברכה, שרון