תזונה לאחר כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/05/2004 | 18:34 | מאת: סיגל

לאחר כריתת הכיס נמסרה לי אינפורמציה סותרת לגבי התזונה. המנתח אמר שמותר לאכול הכל , והרופאה אומרת שמותר לאכול רק ירק מבושל ומרוסק איפה האמת? מה הכי ממולץ?

09/05/2004 | 07:33 | מאת:

סיגל שלום, לאחר ניתוח כריתת כיס מרה בשיטה לפרוסקופיה , אין צורך לרסק את המזון, אפשר לאכול מזוך במירקם מוצק ובהדרגה. ההמלצה היחידה היא לאמץ את עקרונות התזונה הנבונה ולהפחית במזונות עתירי שומן. המלצה זו טובה לכולנו. בברכה, ציונה

09/05/2004 | 10:41 | מאת: סיגל

שלום תודה רבה על המידע. אשמח לקבל מידע לגבי תזונה נכונה אלו מאכלים ממולצים. נרשמתי ל" שומרי משקל" שבוע לפני הניתוח. האם אני יכולה לאמץ את שיטת הנקודות גם עכשיו לאחר הניתןח? נתון נוסף , אני צמחונית.( נמנעת רק מבשר)