סוכר ושומר...

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/03/2005 | 07:13 | מאת: יעל

שלום, 1). מה ההבדל בין סוכר לבן לסוכר חום ומה עדיף מבחינה תזונתית? 2). אילו ערכים תזונתיים יש בשומר? תודה

21/03/2005 | 09:27 | מאת: שרון - טיפול בתזונה

יעל שלום, סוכר לבן הוא סוכר שעבר תהליך זיקוק עד שנעשה לבן. אין בו שום ערך תזונתי. סוכר חום גם עבר תהליכי זיקוק אך פחות מאשר הסוכר הלבן ולכן הוא נשאר בצבעו הטבעי. לכאורה סוכר חום יותר "בריא" מהלבן. לעיתים, סוכר חום הופך לכזה בגלל ששרפו אותו ובעצם זה קרמל (סוכר שרוף). לפיכך, צריך לבדוק שהחברה שמייצרת את הסוכר החום מהימנה. בכל מקרה, שניהם לא בריאים ועדיף לצרוך מהם כמה שפחות. לגבי שומר - שומר זה בעצם תבלין שמייחסים לו סגולות מרפא למערכת העיכול - עוזר לבעיות של גזים, נפיחויות וכדומה. בקיצור, מרגיע את הבטן. (לכן גם נותנים אותו לתינוקותשסובלים מגזים). בברכה, שרון