אבץ ו- B12

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/03/2005 | 18:04 | מאת: יערה

שלום, מהי רמת אבץ תקינה לאשה בת 39 ? האם 70 היא רמה תקינה ? האם היא יכולה להסביר ציפורניים שנשברות בקלות? ולגבי B12 - האם 195 היא רמה תקינה ? תודה !

18/03/2005 | 19:03 | מאת: שרון

רמת ה - 12B נמוכה מדי. לדעתי כדאי לקחת כדור למציצה מתחת ללשון של 12B למשך תקופה של שבועיים לפחות, ואח"כ לקחת יום כן יום לא. (הוא מעלה מהר מאוד את הרמה.) לגבי אבץ, נדמה לי ש - 70 זה תקין, אך כדאי לבדוק זאת עם הרופא. לגבי ציפורניים שבירות - יש נטורופתים שטוענים כי יש קשר. אני לא חושבת שזה הוכח. בברכה שרון נ.ב האם את אנמית? האם את צמחונית?

19/03/2005 | 10:15 | מאת: יערה

אני לא צמחונית ולא אנמית (המוגלובין 12.5). יש לי להגדרת רופא המשפחה "לויקופניה קלה ו-מקרוציטוזיס " ואני עומדת לעבור בירור בנושא אצל המטולוג בחודש הקרוב. האם יש קשר בין ה- B12 לבין שאר התופעות ? אם רמת ה B12 תעלה האם גם יתר הדברים אמורים להסתדר ?