תזונה נכונה לחשד מסכרת הריון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/03/2005 | 23:35 | מאת: א'

שלום רב, הנני בהריון ויש חשד לסכרת הריון. בנוסף לכך אני צמחונית. רציתי לשאול: 1. אילו תחליפים לסוכר אני יכולה לצרוך?, הרי גם פחמימות מתפרקות לגלוקוז/סוכר, לכן מה מותר לי לאכול וכמה? 2. האם ישנם ממתיקים מלאכותיים שכן ניתן לצרוך אותם בהריון ללא סיכון? מהם? מהי הכמות המומלצת שלהם? אודה באם אקבל מענה לשאלותיי, מאחר ואני בדילמה ולא יודעת מה מותר לי לאכול. תודה רבה.

17/03/2005 | 10:40 | מאת: שרון - טיפול בתזונה

שלום רב, היום יש מגוון רחב של מוצרים במרכלים השונים שמיועדים לחולי סכרת - הם לרוב אינם מכילים סוכר או שמכילים בכמות קטנה. לגבי פחימימות אחרות - את יכולה לעבור למזונות מחיטה מלאה - יש פסטות כאלה, אורז, לחם, דגנים - אלה מעלים את רמת הסוכר בדם באיטיות יחסית ולא מציפים בסוכר כמו הפחמימות הלבנות. לגבי ממתיקים - אני מכירה מתר ממתיק בשם סטיביה - זהו צמח מאוד מתוק. אפשר לקנות בבתי טבע. רק תבדקי לפני כן שהוא אכן לא מזיק לנשים בהריון. מקוה שעזרתי. בהצלחה הרבה בריאות שרון