תזונה לילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/03/2005 | 16:20 | מאת: שרון

בני בן 5.5 וכל היום יש איתו מלחמה על אוכל . הוא פשוט לא אוהב לאכול. אבל למתוק ושוקולד הוא ממש מכור. מבשר הוא ממש נגעל ועושה טובה שאוכל רק שניצלים של מאמא עוף יכול לאכול כל צוהריים בלי שום תוספת .אז הוא אוכל כדי לקבל חטיף אחר כך. ממש מלחמת התשה... ירקות ופירות הוא לא רוצה ולא אוכל מגיל שנתיים הוא אוהב גבינות ומעדני שוקולד , אבל אנחנו נלחמים שיאכל בשר , דגים תפוחי אדמה וכו' בערב הוא אוכל לחם, ביצה,גבינות וזיתים הוא עייף כל הזמן ואין לו כח . הרופא נתן תוסף של 6 טיפות ויטמינים. מה עושים? אשמח לקבל עצות . תודה.

17/03/2005 | 00:51 | מאת: adi

שלום לך, לדעתי כדאי ללכת לדיאטנ/ית ילדים. מקווה שעזרתי, עדי

17/03/2005 | 10:33 | מאת: שרון - טיפול בתזונה

שרון שלום, אני מבינה לליבך. האם הילד מוכן לאכול קורנפלקס? יש היום בשוק מגוון רחב של קורנפלקס - יש בריאים יותר (מחיטה מלאה) ובריאים פחות. ניסית לגוון לו את האוכל? להציע לו פסטה עם רוטב שהוא אוהב או אורז? מרק? האם הרופא שלח אותו לבדיקות דם? את מספרת שהילד עייף... אולי תציעי לו להכין יחד איתך את האוכל כך שתהיה לו מוטיבציה לאכול... האם הסברת לו על חשיבות האוכל - כח לשחק וכדומה. נסי לחשוב על הנ"ל, אולי משהו מזה יעזור לך... בברכה ובהצלחה שרון