האם יש קשר בין ירידה במשקל להפרעות בשינה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/03/2005 | 11:38 | מאת: ליזה

שלום, מבקשת עיצתכם. יש לי ילדה בת 10 אשר במהלך החצי השנה האחרונה ירדה במשקל כ- 5-10 קילו אינני יודעת בדיוק מאחר ולא נשקלה לפני התהליך אשר התחיל ביוזמתה וללא ידיעתי. היום משקלה כ- 35 קילו. בשבועות האחרונים שמנו לב כי היא מדברת מתוך שינה, מתהלכת מתוך שינה ובמקרה האחרון החלה לצעוק כאשר היא דופקת עם ידה באזור הלב, מזיעה ועם דופק גבוהה - מראה שמאוד הלחיץ ומדאיג אותנו. כשהיא מתעוררת היא לא זוכרת דבר. רציתי לשאול האם יתכן שאלו תופעות היכולות לנבוע מחוסר תזונה וכיצד ניתן לטפל בזה תודה

15/03/2005 | 12:30 | מאת: אופק

התשובה לשאלתך היא כן. אך הקשר שידוע לי הוא הקשר בין הרעבה להפרעות שינה. התופעות שאת מצביעה עליהן יכולות להגרם גם מחרדה וממתח, אבל נראה לי שאת צריכה לברר האם הבת שלך אוכלת כיאות. לדעתי קחי אותה לדיאטנית שתדבר איתה, ולרופא שיפנה אותה לבדיקות דם.