תסמונת המעי הגס- בננה...

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/03/2005 | 09:08 | מאת: מאיר

האם אכילת בננה גורמת באמת לעצירות? אני סובל מתסמונת... לפני חודש היו לי כאבי בטן עזים. הופניתי לבית"ח שם הזריקו לי וולטרין... ועכשו יש כמעט כל פעם עצירות... עשיתי כבר את כל הבדיקות. מה אפשר עוד לעשות. ואיזה פירות וירקות מקלות על עצירות כלומר: מונעות עצירות? ומה בנוגע לבננה? תודה רבה.

17/03/2005 | 10:52 | מאת: שרון - טיפול בתזונה

מאיר שלום, בננה אכן עלולה להחמיר מצב של עצירות. עליך להעשיר את תפריטך בירקות כדי לקבל סיבים. אם אתה רוצה פתרון יותר פשוט, גש לקנות בבית טבע או בפארמים "פסיליום" - אלה סיבים מרוכזים שעוזרים במצב של עצירות, אך כשלוקחים אותם צריך להרבות בשתיית מים. (יכול להיות שגם בלי קשר אינך שותה מספיק). טיפ נוסף זה לשתות כוסמים - שתי כוסות מים מיד שאתה מתעורר בבוקר. (על קיבה ריקה) בהצלחה שרון

20/03/2005 | 19:56 | מאת: עידית סער-נטורופתית

נסה לאכול גם פירות יבשים (תאנים, צימוקים). בכלל פירות, בגלל אחוזי הנוזלים והסיבים שבהם יכולים למנוע עצירות. וכמו שכבר הוצע לך - שתה יותר , בעיקר מים.