ליפידים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

11/03/2005 | 02:14 | מאת: דניאלה

אני בת 33 בבדיקת כולסטרול אחרונה שבצעתי רמת הגליצרידים היתה 157 כל שאר הערכים היו בגדר הנורמה. בשנה שעברה ערך הגליצרידים שלי היה 75 האם קפיצה כזו של ערך הגליצרידים יכול ללמד על בעיה בבלוטת התריס ? אני לא אדם שמרבה באכילת מאכלים שומניים ולאחרונה התחלתי מעט להתאמן. מה יכול להעיד שינוי משמעותי זה? תודה מראש דניאלה

17/03/2005 | 10:26 | מאת: שרון

דניאלה שלום, רמה גבוהה של טריגליצרידים נובעת מאכילת סוכרים (פחמימות) ולאו דוקא שומנים. האם את מרבה לאכול פחמימות פשוטות? וופלים, עוגות, עוגיות, וכדומה או לשתות משקאות קלים עטירי סוכר? שרון

18/03/2005 | 01:56 | מאת: דניאלה

חודש לפני הבדיקה דווקא הפחתתי את כמות המתוק שאכלתי ולכן זה מאוד הפתיע אותי שרמת הטגליצרידים היתה גבוהה. זה נכון שבאופן כללי יש לי משיכה למתוק במיוחד משקאות מוקה ושוקולד.