דיאטת כרוב למשך שבוע

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/03/2005 | 23:08 | מאת: אורית

שלום, אני בת 28, גובהי 1.60 מ' ומשקלי 55 קילוגרם ובריאה בדר"כ. בסה"כ נראית נהדר אך הייתי מאושרת יותר לו הייתי נפרדת מ2-3 קילוגרמים עודפים. מאחר ואיני מתעסקת בפעילות גופנית אני מעוניינת בדרך המהירה ביותר להשגת המטרה ולכן שאלתי היא האם הייתם ממליצים לי לעשות את דיאטת הכרוב המפורסמת למשך שבוע במסגרתה בכל יום אוכלים סוג מזון מסויים בנוסף למרק (פירות/ירקות/עוף). האם קיימת בכך סכנה בריאותית כלשהיא? האם אכן יש סיכוי להוריד את המשקל העודף מגופי ואם אכן כך, האם אאבד נוזלים או שומנים? מהי הסבירות שאחזיר לגופי את המשקל שאיבד אם אמשיך לאכול כרגיל בהתחשב בעובדה שאיני סובלת במיוחד מהשמנה והגנים שלי טובים?

09/03/2005 | 06:44 | מאת: משה זוכמיר

כבר הוכח בהרבה מחקרים שדיאטות לא מאוזנות, לא בריאות, ולא מועילות (לתווח ארוך) ע"פ מה שכתבת את מבקשת להוריד בסה"כ בין 4- ל6 אחוז, וזה די זניח. הצעתי, תפחיתי מעט מהפחמימות, לדעתי תוך כחודש חודשיים תקבלי את מבוקשך !