צריכת מוצרי סויה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/02/2005 | 08:46 | מאת: שלומית

האם צריכה של מוצרי סויה צוריאל -יוגורט+ גבינה יכולים לגרום לתופעות אלרגיות מהן הכמויות המירביות המומלצות לצריכה יומית. האם ייתכן שוני תגובתי בין החברות היצרניות השונות. מה עדיף יוגורט סויה או יוגורט טבעי פרוביוטי

12/02/2005 | 10:49 | מאת: שלומית

הבנתי מתשובתו של מורי פישל שצריכת סויה כמוצר בריאות היא מיטוס. אני מניחה שזו אחת הגישות לסויה כי בכל זאת הגורמים למזון בריא ממליצים כן על צריכת סויה. השאלה המכרעת היא באיזה כמות? כאשר מדובר שאני לא מאכלת טוב דברי חלב, וגם לא מסתדרת עם מוצרי בשר. האם אפשר תשובה יותר מנומקת לנושא סויה? תודה

13/02/2005 | 18:50 | מאת: עידית סער , נטורופתית

בראיה הנטורופתית מוצרי הסויה למיניהם, אינם נחשבים לבריאים מאחר ויצורם כרוך בעיבוד רב - מפולי הסויה ועד המוצר המוגמר. בנוסף סויה נחשב כמזון אלרגני. עדיף לצרוך מוצרי חלב עיזים (יוגורט, גבינות)- מאשר מוצרי סויה. זה במידה ואין רגישות למוצרים אלו . ניתן גם לוותר על מוצרי חלב בכלל ולהחליפם בחלב אורז / שומשום / שקדים.