חומרי מאכל "טבעיים" ושמרים אכן ?

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/02/2005 | 10:23 | מאת: אבי

שלום, אני סובל ממגרנות קשות. בעצת הנאטורופטית הפסקתי לגמרי לאכול כול סוג של אוכל סנטטי שעל הארזיה כתוב שהוא מכיל חומרי טעם חומרים משמרים וכו' וכן היא אמרה לי לא לאכול שמרים, אך עם זאת לחם שאור כן. כתוצאה מהדיאטה מצבי השתפר מן הקצה. אבל התפריט הדל גורם לי להרזות באופן קבוע השאלה: מה הוא חומר סנטטי ? האם כול חומר המסומן ב"E" כלשהו הוא חומר סננטי שעלי להתרחק ממנו ? או חלק מהמחומרים האלה שנמצאים במיצים דרך אוכל מוכן וכן נשנושים הם באמת חומרים טבעים ? יש כזה דבר צבע מאכל טבעי ? חומר טעם טבעי ? האם זה באמת טבעי ? וכיצד ניתן לדעת האם לגבי כל חומר, האם קיימת איזושהי טבלה לגבי חומרים כאלה מאיפה הם מגיעים ומה הם עושים ? שאלה נוספת, הבנתי שהשאור מופק מהחמצה של חומרים מסויימים באוויר, אם כך מה הם שמרים ? מה שונה בהם מהשאור ? (לודא שאכן זה כיוון הטיפול הנכון ניסיתי לחזור לאכול לחם וכאבי הראש חזרו מייד) תודה על הקריאה, מצפה לתשובה :) אבי.

13/02/2005 | 20:32 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

כנראה שאתה מתגעגע לכאבי הראש. הרי את התשובה קיבלת כאשר חזרת לאכול לחם רגיל. כאשר אתה קונה אוכל מוכן, אף פעם לא תדע בוודאות מה באמת יש בו.