שאלה דחופה על טחינה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

31/01/2005 | 13:30 | מאת: מיטל

אני מתלבטת באיזה טחינה לבחור...אחת היא אורגנית ויש בה 21.2 גרם חלבונים ל-100 גרם והשנייה רגילה אבל גם משומשום מלא ויש בה .9.5 גרם חלבונים ל-100 גרם, אני יודעת שעדיף לקבל חלבון מן החי שלא נמצא בטחינה, ולפי המשקל שלי אני צריכה לצרוך 40 גרם חלבון ביום, אז מה כדאי, הטחינה עם פחות חלבונים ולשמור את החלבונים למזון מן החי או יותר חלבונים כי זה גם חלבונים איכותיים וחשובים? אני ממש לא יודעת מה לבחור...שתי הטחינות הן טחינות גולמיות

03/02/2005 | 23:58 | מאת:

מיטל שלום, אין זה משמעותי באיזה טחינה תבחרי מפני שכמות הטחינה שאוכלים במשך יום היא נמוכה יחסית (ביחוד אם מדובר בטחינה גולמית). ככלל, טחינה שייכת לקבוצת השומנים כי שומן הוא המרכיב העיקרי בה. בברכה, אורנה עצמון