פירות יבשים ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

31/01/2005 | 12:23 | מאת: ניר

שלום. הייתי מעוניין לדעת? האם זה נכון שפירות יבשים הם טובים לבריאות? מדוע? מה הערך התזונתי של פירות מסוגים שונים, אלו ויטמינים או סגולות רפואיות הם מכילים? תודה

04/02/2005 | 00:04 | מאת:

ניר שלום, פירות יבשים הם שווי ערך לפירות טריים מבחינת כמות הקלוריות (ליחידה ולא ל-100 גר'). יש לדעת כי לעיתים תהליך היבוש דורש שימוש בחומרים שלא נמצאים בפירות טריים (כמו גופרית למשל). כמות הויטמינים בפירות יבשים תלויה בשיטת הכנתם. ככלל, עדיף לצרוך פירות טריים. אם אוכלים פירות יבשים, מומלץ לשטוף אותם. בברכה, אורנה עצמון