הקשר שבין חרדות/דכאון לויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/01/2005 | 10:35 | מאת: ל

שלום רציתי לשאול אם יש קשר בין חרדות/דכאון לויטמינים אם כן אשמח לקבל מידע בנושא

21/01/2005 | 13:46 | מאת:

שלום רב, למיטב ידיעתי אין קשר . מומלץ לך לפנות להתייעצות עם רופא מתאים בקשר לחרדות ודיכאון. בברכה, ציונה

21/01/2005 | 15:03 | מאת: ססטלה

שלום לך. במשך שנתיים סבלתי מחרדות וזה היה נורא. מה שהוציא אותי היתה תרופה בשם אלפרוקס וכן שינוי בצורת חיי: שמירה על תזונה בריאה והמון שעות צעידה. בהצלחה.

22/01/2005 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

חוסר בויטמין B, C, מגנזיום ואשלגן יכול לגרום לחוסר שקט עצבנות וחרדות. מזון עשיר בסוכרים, קפאין, צבעי מאכל אדום וכתום, עודף חלבון מהחי - יכול לגרום לחוסר שקט, עצבנות וחרדות. מזון טבעי עשיר במגנזיום, אשלגן ויטמין B ו C יכול לטפל במצבי עצבנות, חרדה וחוסר שקט. יש הרבה מחקרים בנושא! הטיפול צריך להיות בכמה תחומים ושיטות - לא רק תזונה ולא רק תרופות. לגבי דכאון - יש כמה רמות, חלקן מצריך טיפול תרופתי. בהצלחה צביקה