עצירות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/01/2005 | 19:27 | מאת: נחמי

אני בת 40 ולאחרונה סובלת מגלי חום וכן מעצירות יחסית. האם תוכל להמליץ לי על מאכלים שיעודדו פעולת מעיים? תודה

19/01/2005 | 19:38 | מאת:

נחמי שלום נגד עצירות חשוב להקפיד על שתייה מספקת (צבע השתן צריך להיות בהיר מאד). במיוחד בחורף מומלץ שהשתייה לא תהיה קרה מהמקרר אלא בטמפרטורת החדר. חשוב לספק מספיק סיבים לגוף. לאכול ירקות ופירות שונים (5 ירקות שונים ועד 3 פירות שונים). שוב חשוב שהפירות והירקות יהיו בטמפרטורת החדר ולא לאכול ישר מהמקרר. כמו כן מומלץ להעדיף לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכדומה. חשוב לעשות פעילות גופנית מתונה העוזרת "להזיז" את המעיים (באישור רופא כמובן). מומלץ לאכול יוגורט אחד ביום ויש כאלה שהוספת כף פשתן עוזרת להם פלאים. ניתן לנסות להשרות 2 שזיפים מיובשים ללילה בכוס מים חמים. בבוקר לאכול את השזיפים ולשתות את המים. יש כאלה שעגבניה מרוסקת + 2 כפיות שמן זית עוזרים להם "להניע" את העניינים. בהצלחה שרון