יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/01/2005 | 14:58 | מאת: ויקטור

שלום לכולם אולי מהפורום הזה תצמח הישועה. אני סובל מיתר לחץ דם , ומטופל בתרופות, משאת נפשי להפסיק לקבל תרופות ולקבל טיפול מסוג אחר, כגון: צמחי מרפא,תזונה,מה מותר לאכול וממה יש להימנע אודה לכם באוד כאן,ויקטור

19/01/2005 | 19:32 | מאת:

ויקטור שלום לטיפול ביתר לחץ דם ישנן מספר המלצות:(בהנחה שזו הבעיה הבריאותית היחידה) 1. בנושא תזונה: א. להמעיט ככל האפשר בצריכת מלח.לדוגמא: לא להוסיף למזון מלח מהמלחיה (זה כולל להמנע מאבקות מרק, רוטב סויה וקטשופ), להמנע ממזון תעשייתי ומעובד המכיל כמויות גדולות מאד של נתרן. להמנע מגבינות מלוחות כולל גבינה צהובה, בולגרית , צפתית וכדומה. להמנע משימורים, נקניקים ומפיצוחים. ב. לצרוך אשלגן ומגנזיום: מינרלים אלו נמצאים בעיקר בירקות, פירות, דגנים מלאים ואגוזים. למשל כדאי לצרוך ביום לפחות 5 ירקות טריים ביום, 1-3 פירות שונים ביום, 10 אגוזים או שקדים ביום, להעדיף לחם מחיטה מלאה וכדומה. ג. לצרוך מספיק סידן. במיוחד ע"י מוצרי חלב דלי נתרן וטחינה משומשום מלא. 2. במידה ויש עודף משקל ירידה מתונה של 5-10% מהמשקל יכולה לשפר מאד את לחץ הדם. 3. ביצוע פעילות גופנית מתונה וקבועה באישור רופא. לגבי תוספי מזון למשל יש מחקרים המראים שליקופן (אנטיאוקסינט הנמצא בפירות וירקות אדומים) יכול לעזור. ישנם כל מיני תכשירים טבעיים הבעיה שהם לא נבדקו באותו אופן כמו תרופות ובנוסף הרופאים בדר"כ לא מכירים אותם ולא ממליצים עליהם. כל השוק הזה הוא בעייתי ולכן לא אתן כאן המלצה ספציפית. בברכה שרון

23/01/2005 | 12:14 | מאת: דליה ודוד הבריאות הט

לויקטור כיום ניתן לטפל בשיטת הבריאות הטבעית ביתר לץ דם הדבר מצריך תשאול ובדיקות מקיפות רפואיות וגם בדיקות אחרות אתה מוזמן להיתקשר לקלינקה של דליה ודוד ונשמח לעזור לך 09-8846105/6 כי אפשר גם אחרת בתזונה נכונה לגרום לריפוי מוחלט בברכת בריאות טבעית

23/01/2005 | 12:54 | מאת: ויקטור

שלום. אני מעוניין באינפורמציה ללא תשלום ולכן אני בפורום הזה, במידה ותוכלו לעזור לי , אשמח. ויקטור