שוקולד או חלבה?

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/01/2005 | 14:32 | מאת: מ

מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה

18/01/2005 | 17:38 | מאת: מורי פישל

יש כאלה שלא אוהבים חלבה ולהם זה לא רלוונטי. אבל אם כבר צריך לבחור, הסוכר הוא ממש לא שיקול ועשו לו יחסי ציבור גרועים מאוד. לאספרטיים יש סכנות רבות מני ספור, שלסוכר לא יהיו עוד זמן רב. על פני הדברים, החלבה נראית בריאה בהרבה. אם כבר צריך לבחור נשנוש "בריא", החלבה עדיפה בהרבה. אם מגוונים עם שניהם, ולא גומרים חבילה שלמה, יהא גודלה אשר יהא מול הטלויזיה, אסון גדול לא יתרחש.

18/01/2005 | 17:45 | מאת: חגית

אבל.. חלבה זה לא משמין יותר ?