כולסטרול גבוה גם אחרי תזונה דלת שומנים + סוכרים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/01/2005 | 12:21 | מאת: ליאת

אמא שלי כבת 54 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת תרופתית. בבדיקות לפני שנה נמצא אצלה כולסטרול גבוה יחסית (240) ומאז היא שומרת על דיאטה דלת שומנים וסוכר ופחמימות "ריקות". ראוי לציין שהיא תמיד שמרה על תזונה בריאה ותמיד היא הייתה מאוד רזה. בבדיקות האחרונות שנעשו השבוע נמצא כי הכולסטרול עלה (280). הומלץ טיפול תרופתי באם לא תרד רמת הכולסטרול בעוד 6 שבועות. שאלתי היא האם יש תרופה טבעית שעשויה לסייע בהורדת הכולסטרול?

18/01/2005 | 18:21 | מאת:

שלום רב, מןמלץ לאמך לפנות לדיאטנית במרפאה שלך להתייעצות ולטיפול תזונתי מקצועילפני הטיפול התרופתי. בברכה, ציונה

18/01/2005 | 20:41 | מאת: מורי פישל

בעיקר להמנע מתרופות המכילות סטטינים. אולי מאוד יעילות אבל שופכות את המים עם התינוק.

18/01/2005 | 23:44 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום ליאת, לפני שפונים לתרופות (טבעיות או לא)- יש לבדוק שוב את תזונת אימך. הרי מזון טוב, הוא כבר התרופה, אז אם המצב לא משתפר, משהו בתזונה לא ממש בסדר. אוכל גם לחדש לאימך ולכל המשפחה, בדבר הכנת המזון. מעבר לסוגי המזון, גם הכנה לא נכונה של המזון, עלולה לפגום ביכולתו לרפא.