מהי התזונה המומלצת בזמן מחלת הנשיקה?

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/01/2005 | 10:09 | מאת: איה

שלום אני חולה כרגע במחלת הנשיקה, הייתי רוצה לדעת מה מומלץ/כדאי לי לאכול בתקופה הנ"ל? ברצוני להוסיף שכרגע ,בנוסף, קשה לי מאוד לבלוע ,בגלל מוגלה/דלקת בגרון. בתודה לתשובתך, איה

19/01/2005 | 01:16 | מאת: דנה

היי, גם אני סבלתי לפני שנתיים ממחלה זו ובהחלט קשה לבלוע... רזיתי כמעט 6 קילו מהמחלה הזאת, כי הייתי בצבא ולא הוצאתי גימלים, כך שתפקדתי ביום-יום כרגיל אך ללא אוכל. אך זה לא חייב להיות כך מכיוון שניתן לאכול מזונות טעימים ומשביעים(שבטח את יכולה לאכול בבית כל יום) כגון: מרקים למינהם, יוגורטים, גבינות לבנות או קוטג', חביתות, סלט אבוקדו, פתיתים,לחם(הבפנים שהוא רך יותר) עם ממרחים שונים,עוגות רכות, גלידות, אל תצחקי אבל ניתן לאכול מחית בננה ומחיות אחרות- כגון גרבר לתינוקות...זה טעיםםם. ואף ניתן להכין שייקים מפירות בבית או מיצי ירקות למינהם. בעיקרון אפשר למעוך כל דבר וליצור ממנו מרקם חלק וקל לבליעה, אך אלו הדברים הכי מומלצים, כך שאת יכולה להוסיף... מקווה שקצת עזרתי... בהצלחה!

19/01/2005 | 12:52 | מאת: איה

שלום תודה על התייחסותך לשאלתי ועל הטיפים !!

23/01/2005 | 12:26 | מאת: דליה ודוד הבריאות הט

לאיה מי מזור אנרגטיים הוא הפתרון הטבעי היעיל ביותר למחלת הנשיקה מצורף קובץ לעיון בבריאות טבעית פרסום אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו הנחיה רפואית "מי מזור אנרגטיים אוצר הטבע " האנטיביוטיקה הטבעית המושלמת "מי – מזור אנרגטיים " המהפכה הבריאותית השקטה בעולם . "מי – מזור אנרגטיים " מרפא לכול חולי . "מי – מזור אנרגטיים " חובה בכול בית בישראל ובעולם . " מי מזור אנרגטיים לשתייה ,מריחה ,והתזה פנימית וחיצונית " כתרופה אנטיביוטית טבעית בעלת קשת פעולה רחבת היקף לכול חולי ונעדרת כל תופעות לוואי ואינם יוצרים כול אינטראקציות לא בשימוש תרופות כימיות ,טבעיות וטיפולים כימוטרפיים והקרנות . למחלות מדבקות ,זיהומיות ,ויראליות ,פטרת,וירוסים,נגיפים חיידקים,כוויות וכוויות קור,חולים כרוניים שאינם מגיבים לתרופות ,חולי סרטן, מחלות קשות . משפר את מחזור הדם,מזרז את תהליך ההתחדשות הרקמה ועוד....... והחשוב מכול כטיפול מונע מכול חולי . כיום ברור יותר ויותר שהטיפול במחלות שונות בעזרת אנטיביוטיקה הגיע למבוי סתום. החיידקים מפתחים כל הזמן גזעים יותר ויותר עמידים בפני כל סוגי האנטיביוטיקה המצויים בשימוש רפואי, ולאחרונה נמצאו גזעי חיידקים העמידים גם בפני הואנקמיצין, קו ההגנה האחרון של התרופות האנטיביוטיות. יש מחלות שחשבו שניתן יהיה להכחיד אותן כליל, למשל שחפת, אבל כיום התפתחו חיידקי שחפת עמידים לכל סוגי האנטיביוטיקה המקובלים ברפואה, וחולי שחפת, שנוגעו בגזעי חיידקים עמידים, הם למעשה חשוכי מרפא. זוהי גזרה אחת בה הרפואה המקובלת פשטה את הרגל. למעשה, בתי החולים כיום הם מקור דגירה לחיידקים שעמידים בפני אנטיביוטיקות ואשפוז בהם יכול להיות סכנת חיים. נשאלת השאלה, אם כן, מה לעשות? איך אפשר לחיות את תוחלת החיים הנוכחית בלי לקבל מחלות אינפקציה שאין לגביהן מרפא? יש פתרון טבעי לכך, והוא מורכב משלושה מרכיבים שונים. המרכיב הראשון הוא אורח חיים נכון: המערכת החיסונית שלנו בנויה כך שתוכל להתמודד עם מרבית סוגי החיידקים והוירוסים, שאם לא כן, האדם היה נכחד מהעולם. כדי שמערכת זו תוכל לפעול במלוא עוצמתה, כדאי לסגל אורח חיים טבעי ככל האפשר: לאכול מזונות שתומכים בבריאות ולא כאלו המדרדרים אותה, לנשום אויר צח, לשתות מים טהורים, לעסוק בפעילות גופנית, ללמוד הרפיות ומדיטציות ולהשתדל להיות אדם מועיל לעצמו ולחברה. מרכיב שני הוא לוחמה בחיידקים: על-ידי וירוסים בקטריופאג`ים. לכל חיידק עלי אדמות, יש לפחות וירוס אחד שגורם לו למחלה ומחסל אותו. המרכז היותר גדול בו בהודו, טיפחו ושימרו אלפי סוגים של וירוסים קוטלי חיידקים הוא בגרוזיה. כיום מתפתח נושא זה גם בארה"ב ובשנים הבאות הוא יהווה ציר מרכזי בטיפול במחלות חיידקים. המרכיב השלישי הוא שימוש במי-מזור קולוידאליים: ומאמר זה יתמקד בנושא של תועלתם ודרכי השימוש בהם. מי מזור קולואידליים כקוטלי מיקרואורגניזמים השימוש באוצרות הטבע כאנטיביוטיקה הוא עתיק יומין. בעבר נהגו להניח מטבעות של כסף בתוך כד חלב כדי שהוא לא יחמיץ. כיום נבדק הנושא בצורה הרבה יותר מקיפה ופותח מכשור משוכלל שבעזרתו ניתן לייצר בטכנולוגיות ייחודיות מי-מזור קולואידליים. קולואיד מאוצרות הטבע הוא התוצר של תהליך אלקטרומגנטי שמושך חלקיקים מיקרוסקופיים מחתיכה של מינרל אל תוך נוזל דוגמת מים. החלקיקים המיקרוסקופיים האלו מסוגלים לחדור לגוף ולנוע בו בקלות רבה. קולואיד מאוצר הטבע פועל כזרז המשתק את האנזים שמשמש בגופם של הבקטריות, הפטריות והווירוסים לחילוף חמצן. כולם "נחנקים". האנטיביוטיקה הרגילה איננה יעילה נגד וירוסים וכפי שידוע כיום גם חיידקים הולכים ומתחסנים בפניה. אף אחד מן היצורים החד תאיים אינו מסוגל להתקיים בסביבה שבה מצוי מיאוצר הטבע הייחודי במי –מזור , אפילו בכמויות מזעריות, ונמצא שקולואיד האוצר יעיל כנגד יותר מ- 650 מחוללי מחלות שונים. בעזרת מי-מזור קולואידליים טיפלו בהצלחה באין ספור מחלות, ביניהן: פצעי בגרות, דבר, אינפקציות כתוצאה מכוויות, כולרה, דלקת לחמית העין, זיבה, הרפס, צרעת, מחלת ליים, מלריה, דלקת קרום המוח, זיהומים טפיליים, ויראליים ופטריתיים שונים, דלקת ריאות, גזזת, שנית, דלקות עיניים, אוזניים, פה וגרון, שלבקת חוגרת, זיהומי סטרפטוקוקים וסטפילוקוקים, עגבת, רעלת דם, וירוסים שונים לסוגיהם והליקובקטר פילורי. כיום, מחלות זיהומיות הן סיבת המוות השלישית בשכיחותה בארה"ב וסביר להניח שבישראל המצב לא שונה מכך. מי-מזור נמצאו עוזרים במידה רבה גם לטיפול במחלות שאינן מוגדרות כאינפקציות, ובהן לוקמיה, סרטני עור, סוגי סרטן אחרים, קדחת השחת, זאבת ויבלות שונות. גם ברפואה הוטרינרית נערך שימוש נרחב במי-מזור קולואידליים כנגד מחלות שונות של בעלי חיים, וחומר זה יעיל למעשה גם כנגד מרבית מחלות הצמחים הנגרמות מבקטריות, פטריות או וירוסים. את הצמחים ניתן לרסס בתמיסה זו, או להכניס אותה למי ההשקיה. דר` רוברט בייקר מצא מיתאם בין רמות נמוכות של אוצרות הטבע בסרום לבין שכיחות וחומרה של מחלות- ככל שרמת האוצרות היתה גבוהה יותר בתחומי הנורמה, כך אנשים היו יותר בריאים. הוא מצא שלא זו בלבד שמי מזור קוטלים גורמים מחוללי מחלות אלא שהם גם עוררו צמיחה נמרצת של רקמות פגועות. החלמה מזורזת ניכרת אצל נפגעי כוויות ואפילו אצל חולים זקנים. הוא טיפל באנשים מבוגרים שסבלו מזיהומים בעצמות אחרי פציעה, וההחלמה של הפצעים ואיחוי העצמות היו מהירים ושלמים במידה מפתיעה. תאי סרטן אף הם נפגעים ממי-מזור . למעשה, אין עמידות של גורמי מחלות יכולה להתפתח כנגד מי מזור קולואידליים. חומר זה מחסל חיידקים העמידים בפני כל סוג של אנטיביוטיקה. מתן מי מזור יכול לשמש במקום מרבית הטיפולים התרופתיים הניתנים לחולים במחלות מידבקות. הטיפולים השגרתיים הנהוגים כיום בבתי-חולים אינם נקיים מתופעות לוואי. למעשה, לגבי חלק ניכר מן התרופות, "תופעות הלוואי" הן התופעות המרכזיות להן ואילו יכולת הריפוי זניחה ביותר. לפי נתוני מחקר שפורסם בשנת 1984 מטעם אוניברסיטת הרוורד בארה"ב, ולפי נתוני המועצה הלאומית האמריקאית לבטיחות, מתן תרופות שלא לצורך וטיפול רפואי רשלני הם סיבת המוות הרביעית בארה"ב. יתרון מרכזי גדול של מי מזור הקולואידליים הוא שאין בהם כל רעילות שהיא. מנהל המזון והתרופות בארה"ב אישר את השימוש בהם מאחר והם היו בשימוש לפני 1938 והמחלקה לבדיקת רעילות בארה"ב הגדירה את מי המזור כ"נעדרי כל רעילות שהיא". מדובר פה רק על קולואיד מי מזור טהור, לא על תרכובות שלו שאינן מועילות וחלקן רעילות. משרד הבריאות הישראלי מתיר לשתות מים המעושרים במינרלים קולואיד 1.0 חל"מ, ומים מטופלים 0.08 חל"מ כמי שתייה . חברות התרופות השקיעו בפיתוח תרופות חדשות מיליארדי דולרים, הם עשו כל מאמץ להסתיר מן הציבור את העובדה שיש אנטיביוטיקה, רחבת היקף מאין כמותה וזולה ביותר ונעדרת כול תופעות לוואי ואינה יוצרת כול אינטראקציות בשימוש בתרופות . מי מזור קולואידליים עושים גם את מרבית החיסונים למיותרים. בכל מקרה שתינוק, ילד או מבוגר נדבק במחלות כמו חצבת, שעלת, אדמת ודומיהן, מי מזור יכולים לרפא אותו עד מהרה. החיסונים, לעומת זאת, גרמו למקרים רבים של מוות של תינוקות, שיתוקים, אוטיזם ופגיעות אחרות בגוף ובמוח. הוראות שימוש ניתן לטפל עם מי מזור קולואידליים במחלות שונות וגם כטיפול מונע. יש רק מגבלה אחת: אם נוטלים אותם לפרקי זמן ממושכים, הם פוגעים במידת מה בחיידקי המעיים הטובים. לכן במקביל לשימוש בהם יש לקחת אצידופילוס, או לאכול יוגורטים פרוביוטים או לאכול יוגורטים צמחיים מועשרים באצידופילוס אותם מכינים משקדים, חמניות קלופות, שומשום או אגוזי יער (אילסר). כרוב כבוש בכבישה ביתית בשיטת אן-ויגמור אף הוא עוזר לחידוש הפלורה של המעיים וכן ממי חיטה מותססים . טבלה לדוגמת חישוב כמות מי מזור לשתיה בזמן מחלה לפי משקלו היחסי של ילד/ילדה ומבוגר/ת מבוגר 45 ק"ג ומעלה ילד שמשקלו 40 ק"ג ילד שמשקלו 30 ק"ג ילד שמשקלו 20 ק"ג ילד שמשקלו 10 ק"ג 200 cc ליום מבוגר/ת שמשקלו 45 ק"ג ומעלה 100 cc ליום לילד/ה שמשקלו 40 ק"ג 75-90 ccליום לילד/ה שמשקלו 30 ק"ג 50-60 cc ליום לילד/ה שמשקלו 20 ק"ג 25-30 cc ליום לילד/ה שמשקלו 10 ק"ג חדש מישחה למריחה חיצונית בלבד על העור לריפוי כול נגע את מי מזור ניתן להזמין ולרכוש מי דליה ודוד המרכז הבריאותי הטבעי בישראל , גם הוא מתאים לשימוש ביתי ולא רק במסגרת ביקור בקליניקה. כתב ויתור המידע מובא מהמדע ומניסיון של 120 שנים, ואינו בשום דרך יכול להיות מובן או להתפרש כהמלצה טיפולית רפואית. במקרה מחלה יש לפנות לרופא. שביעות רצון הלקוחות הנה מאבני היסוד של דליה ודוד לכול בקשה או סיוע או שאלה הקשורה באופן השימוש או כל שאלה אחרת נא לפנות לדליה ודוד המרכז הישראלי לבריאות טבעית 09-8846105/6