בתגובה למורי פישר - פרמידת המזון עומדת לעבור שינוי

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/01/2005 | 09:10 | מאת: אורנית רז

כמה אחוזי שומן יש לחלב טרי " ללא סינון " , ? אנני יודעת מדוע חלב פרה ( נטורל ) היוצא מעטיני הפרה טוב יותר מאשר חלב סיננטי , אשמח לקבל הסבר. הקשר בין תזונה וסרטן השד מחקרים רבים מראים שלתזונה תפקיד חשוב במניעת סרטן. תזונה נכונה עשויה להפחית את הסיכון לחלות בו. התזונה משפיעה על התפתחות סרטן שד באמצעות שליטה על רמות ההורמון אסטרוגן החופשי בדם אסטרוגן ידוע כאחד מגורמי הסיכון להתפתחות סרטן השד . הוא נוצר בעיקר בשחלות והוא יכול לפעול על רקמת השד רק בצורתו החופשית , כלומר, כאשר אינו קשור לחומר אחר . אך במצב בו הוא קשור לחומרים אחרים, כמו נושאים חלבוניים שונים, הוא אינו זמין לרקמת השד . לכן, גורמים תזונתיים אשר מגדילים את רמתו של האסטרוגן החופשי בדם, מעלים את הסיכון להתפתחות סרטן השד , ולהפך . השמנה מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן שד. השמנה גורמת להעלאת רמות ההורמון והאינסולין , המביא להעלאת רמות האסטרוגנים החופשיים בדם. . צריכה תזונתית לקויה יכולה יכולה להביא למחסורים תזונתיים העלולים להגביר את הסיכון להתפתחות מחלות, ביניהן סרטן. במהלך המסלול שמבצע האסטרוגן בגופינו הוא מגיע לכבד , שם הוא נקשר לחומר אחר, ובצורתו הקשורה מופרש למעי. כאשר התזונה דלה בשומן ועתירה בסיבים , רוב האסטרוגן הקשור מופרש מגופנו דרך הצואה . אך כאשר התזונה עתירה בשומן ודלה בסיבים , נגרמים שינויים במעי המביאים לפירוק האסטרוגן הקשור והפיכתו לאסטרוגן חופשי, הנספג בחזרה לדם ויכול לפעול על רקמת השד, וכל להעלות את הסיכון להתפתחות סרטן השד. מה שמחזק את תאורית פרמידת המזון , שמתבססת על תזונה דלת שומן . כאן המקום להתיחס לשומן מן החי - שמהווה אחוז שומן גבוה יותר. וביניהם נכלל החלב ,

18/01/2005 | 13:04 | מאת: מורי פישל

איני יודע כמה שומן יש בחלב מלא. זה מה שמצאתי ברשת: http://www.rachelsorganic.co.uk/products/milk/fm-wholemilk.html אבל למה השומן תמיד בא בראש הרעות החולות בכל מזון? יש הרי שומנים נחוצים רבים, שחיינו פשוט לא היו מתקיימים בלעדי אותן חומצות שומן נחוצות. החלב הוא המזון המושלם לעגלים. כשהחלב מוסב לאחוז אחד, שלושה אחוזים וכך הלאה, הוא עובר תהליך הפרדת השומן והוספתו בחזרה באחוזים הרצויים. אם נוסיף לזה פיסטור והומוגנציה, נקבל חלב שלא רק שהוא חסר ערך תזונתי כמעט, הוא אפילו מזיק. נכון שהיום קשה עד בלתי אפשרי להשיג חלב טרי ואורגני ולכן רצוי להמנע ככל האפשר מחלב ולא משנה מה האחוזים של השומן המצויים בו.