שלום רב שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/01/2005 | 13:05 | מאת: נערה מודאגת

אני בת 17 ואני מכיתה ח' גיל 13 בערך בדיאטות, הדיאטה הראשונה שלי הייתה דיאטת כאסח ירדתי משהו כמו 15 קילו בגלל שפשוט הפסקתי לאכול משהו כמו 3 חודשיים הייתי אוכלת 300 קלוריות כל יום וכשהתחלתיי ללכת לדיאטנית העלתי ל-600 או 700 גג! בסופו של דבר נשברתי והשמנתי כמובן, אחרי שנה עשיתי שוב דיאטה, עוד פעם בקושי אכלתי המון ספורט רזיתי 20 קילו ואחרי כמה חודשים העלתי הכל בחזרה.. עכשיו אני במשקל שהו נחשב גבוה לגובה שלי ולגיל שלי, ובזמן האחרון היה לי דופק לא סדיר בזמן התעמלות וזה מאוד מפחיד אותי כי הבנתי שבהרעבה עצמית הגוף מפרק שרירים והלב הוא שריר, אבל עשו לי א.ק.ג במיונים בצבא ולא הייתה בעיה וגם עשו לי בדיוק דם ולא מצאו משהו חריג. השאלה שלי היא ממה יכול למנוע הקצב הלא סדיר של הדפיקות לב ? ממש למשך כמה שניות פתאום דופק ממש חזק ואחכ חוזר רגיל וזה בחיים לא קרה לי.. ואיזה נזק יכול להגרם לי מאותן 2 הרעבות? האם זה פוגע בפוריות? המחזור שלי סדיר עכשיו אבל הייתה תקופה שהוא הפסיק לשלושה חודשים. איך אני יכולה לבדוק את הנזק? והאם הוא הפיך?

17/01/2005 | 13:23 | מאת: נערה

ועוד שאלה, מה הנזקים של משלשלים?

17/01/2005 | 16:14 | מאת: מורי פישל

הגוף צריך לדעת לבד לנקות את עצמו. אכילת מזון שאינו מכיל די סיבים גורמת לעצלות המעי. מכאן ועד לעצירות ונפיחות הדרך קצרה. עניין לגמרי לא נעים.